theelephantbird

Nominert til «Årets Verk 2022»

«The Elephant Bird» av Therese Birkelund Ulvo

«Et verk med sterke narrative kvaliteter og stort klangrom fullt av detaljer.» (Utdrag fra Musikkfaglig utvalgs begrunnelse.)

Da Grønland kirke i Oslo fylte 150 år inviterte Ny Musikk til konsert med slagverktrioen Pinquins og NyNorsk Messingkvintett. «The Elephant Bird» er skrevet spesielt for de to ensemblene og akkurat dette kirkerommet. Verket ble urfremført i Grønland kirke 2. mars 2019.

– Å plassere musikerne over hele det vakre rommet i Grønland kirke fikk meg til å tenke på den største fuglen som noen gang har levd. Alle musikere står vendt mot midten av rommet, og der skjer det noe. Alle lydene har et møtepunkt, og noen ganger prøver de å fly – men de får det ikke til. De klarer det nesten – men er de for store. For tunge. De klarer å flakse, men kommer aldri helt opp fra bakken. Grønland kirke har en fantastisk akustikk, og det er et rom å senke farten i. Det musikalske materialet trenger tid til å blafre rundt i rommet og bygge en felles kropp i midten, fortelle Therese Birkelund Ulvo.

Lenke: