anmeldelse - Kildenvokalensemble - langsomtblelandetvårteget - MaritTøndelBotsberg - media - nordicvoices - nytt verk - Risørkammermusikk

IDYLLISK KAMMERMUSIKKFEST I RISØR

Risør kammermusikkfest ble i år arrangert for 30. gang. Vår anmelder Ola Nordal har besøkt sørlandsbyen og lot seg imponere av en festival med høy kvalitet og godt humør i idylliske omgivelser.

«Urfremføringen av Therese Birkelund Ulvos Langsomt ble landet vårt eget var langt mer vellykket. I verket tegner Ulvo opp spennende og komplekse lydbilder der tekster fra Nordahl Grieg, Knut Hamsun, Jens Bjørneboe og Inger Hagerup flettes inn i hverandre. Verket er virtuost skrevet med glidetoner, strupesang (en spesialitet hos Nordic Voices) og tekstdeklamasjon i tillegg til vanlig sang, og krever det ytterste fra sangerne både i rytmikk og intonasjon. Uttrykket er langsomt og pustende, med mange lange toner og store klanglige bilder. Det er et spennende og godt stykke, men fremføringen led nok også litt under Risør Kirkes brutalt ærlige akustikk. Jeg vil tro at et mektigere klangrom – gjerne Vigelandsmuseet eller Nidarosdomen – vil være et bedre egnet sted for dette verket.«

https://www.klassiskmusikk.com/artikler/idyllisk-kammermusikkfest-i-risor/?fbclid=IwAR1oeb0YFTaotku7Iq_Cm0JlrGD1V2l8AhzofnETzVBi_kEVJZZL7M2wiOc#